contact

Kom snel met ons in contact

Bent u geïnteresseerd in dit concept en wilt u ’t Krulstaartje weidevarkensvlees verkopen in uw winkel of restaurant? Kom dan snel met ons in contact en wie weet ligt het weidevarkensvlees binnenkort al in uw winkel!

Daarnaast zijn wij graag in gesprek met onze klanten, wij leren immers veel van ze. Stel ons uw vraag, feedback of opmerking via het contactformulier en wij zullen u zo spoedig mogelijk beantwoorden.

U bent ook altijd welkom om een keer langs te komen om naar de varkens te kijken, we waarderen het enorm als u hiervoor een afspraak maakt door een e-mail naar ons te sturen of door ons te bellen. Wanneer u een afspraak heeft gemaakt zullen wij een verhaal vertellen over de weidevarkens en waarom wij dit bedrijf zijn gestart. Zodat u een goed beeld krijgt van onze bedrijfsvoering!

Een zeug krijgt gemiddeld 13 biggen - foto 7 weetjes over varkens

Veelgestelde vragen

Als uw vraag niet tussen de veelgestelde vragen staat, dan kunt u ons mailen. Wij zullen vervolgens u vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden. 

Momenteel is er geen weidevarkensvlees te koop. doordat we onlangs een testronde hebben gedraaid waaruit bleek dat er vraag naar dit concept was. Maar niet getreurd we zijn nu heel hard aan het werk om de volgende varkens binnen het concept van ’t Krulstaartje te leveren. 

Het weidevarkensvlees zal weer zo spoedig mogelijk verkrijgbaar zijn bij onze trotse partner ’t Smaakhuys in Dongen.

Nee, ’t Krulstaartje produceert niet onder het biologisch keurmerk. Omdat de weidevarkens binnen het concept van ’t Krulstaartje niet gevoerd worden met biologisch voer.

Bij ’t Krulstaartje gaan de biggetjes samen met de zeug naar de wei, wij geven de garantie dat onze biggetjes het grootste deel van hun leven in de wei hebben gelopen. Maar binnen de biologische varkenshouderij is dit niet verplicht. Ook blijft de zeug binnen het concept van ’t Krulstaartje minimaal negen weken bij haar biggetjes. Dit is drie weken langer dan bij de biologische varkenshouderij.

We proberen dus echt te concurreren met de biologische varkenshouderij door extra diervriendelijk varkens te houden.

Momenteel hebben we 1 zeug met 13 jonge biggen rond lopen in de kraamstal daarnaast lopen er 9 biggen rond in de wei aan de Vaartweg. 

Momenteel krijgen de weidevarkens brokken, ook wel droogvoer genoemd. Dit voer bestaat voor een groot deel uit restproducten van de humane voedingsmiddelen industrie daarnaast bestaat het voer uit tarwe, mais en graan.

De weidevarkens kunnen naast het droogvoer: gras, luzerne en kruiden eten wat in het weiland groeit waar ze tussen grazen. Ook kunnen de weidevarkens genieten wat de bodem te bieden heeft zoals wormen, mieren en andere insecten.

Door middel van het voedsel dat onze weidevarkens krijgen willen we de kwaliteit van het vlees zo hoog mogelijk maken. Hierin speelt smaak de voornaamste rol.

Bovendien willen we zoveel mogelijk restproducten gaan gebruiken zodat we ons bedrijf zo duurzaam mogelijk wordt. 

Stuur ons een e-mail

Contact info

e-mailadres

Telefoonnummer

Adres

Bezoek op afspraak

Vaartweg 192, 5106NG Dongen

Volg ons op social media om op de hoogte te blijven!

Volg ons op Facebook, Instagram, Twitter of LinkedIn om op de hoogte te blijven van onze activiteiten.