Over 't krulstaartje

Waarom is 't Krulstaartje opgestart?

’t Krulstaartje ziet dat er tegenwoordig veel kritiek is op de wijze waarop varkens worden gehouden. De consument is opzoek naar een diervriendelijk concept wat ook betaalbaar is. Biologisch varkensvlees is vaak drie keer zo duur als vlees zonder keurmerk.

Naast het probleem van de hoge prijs van diervriendelijk varkensvlees vinden wij dat het varkensvlees tegenwoordig weinig smaak heeft. Dit komt doordat het vlees van tegenwoordig vetarm wordt geproduceerd waardoor er totaal geen smaakbeleving meer in zit. 

Bekijk onze Visie & Missie om te zien waar wij voor staan.

Boer Cas van 't Krulstaartje weidevarkens samen op de foto met de zeug en zijn biggen in de wei-min
De weidevarkens van 't Krulstaartje liggen in het stro

Hoe werkt 't Krulstaartje?

Bij ’t Krulstaartje gaan de biggen vanaf dat ze vier weken oud zijn samen met de zeug naar de wei. De zeug blijft binnen ons concept minimaal negen weken bij haar biggen. Dit is drie weken langer dan bij de biologische varkenshouderij! In de natuur stappen de biggen ook rond de negen weken af van de melk waardoor we het natuurlijk gedrag in stand houden. De biggen zijn dan ongeveer 25 kilogram en hebben dan genoeg tijd gekregen om voer te leren eten.

De biggen behouden in tegenstelling tot de reguliere varkenshouderij hun staartjes, maar worden wel verdoofd gecastreerd om berengeur in het vlees te voorkomen. Hierdoor kunnen wij kwaliteit van ons weidevarkensvlees waarborgen! Ons motto is: “Weidevarkens met een krul in de staart” dit motto staat voor het dierenwelzijn van de varkens. Varkens hebben een krul in de staart als ze blij zijn, en dat is wat wij graag willen zien!

Doordat onze varkens in de wei kunnen scharrelen zal u dat ook proeven. De varkens bewegen veel waardoor er een mooie vetmarmering ontstaat tussen het vlees, waardoor het weidevarkensvlees smeuïg en smaakvol is. Dit zorgt ervoor dat wij ons onderscheiden van het vlees dat in de supermarkt ligt.

Wij vinden het belangrijk dat iedereen onze varkens kan komen bekijken, daarom zijn onze varkens gewoon te zien vanaf de weg. Daarnaast laten we onze werkwijze zien via onze social media kanalen.

Om het weidevarkensvlees voor iedereen bereikbaar te maken produceren wij niet onder het biologische keurmerk maar concurreren wij ermee. 

Wat verkoopt 't Krulstaartje?

’t Krulstaartje verkoopt weidevarkensvlees aan lokale slagerij & traiteur ’t Smaakhuys in Dongen en Slagerij Maison Moes in het Ginneken Breda. De vraag naar diervriendelijk varkensvlees met een verhaal is groeiende. Om die reden vinden we het belangrijk dat ons smaakvolle varkensvlees op zoveel mogelijk plekken te koop is. We zijn daarom opzoek naar nog meer slagers, cateraars en restaurants die staan te springen om ons varkensvlees aan te bieden.

We vinden het belangrijk dat ons verhaal bij de verkoop van het varkensvlees wordt verteld. Daarom zullen wij jullie voorzien van beeldmateriaal en foto’s. 

Bent u geïnteresseerd? Neem dan gerust contact met ons op

De weidevarkens liggen in een kuil te genieten van de zon

Wie staat er achter 't Krulstaartje?

Cas den boer van 't Krulstaartje aait de varkens in de wei

Cas den Boer

Oprichter / Eigenaar

Cas is opgegroeid op de boerderij en wist van jongs af aan al dat hij ondernemer wilde worden. Hij ziet de kritiek op de varkenshouderij en wil zich inzetten om de maatschappelijke druk te verminderen.

“Maatschappelijk verantwoord ondernemen met een oog op kwaliteitsvlees, dat vind ik belangrijk!” 

Volg ons op social media om op de hoogte te blijven!

Volg ons op Facebook, Instagram, Twitter of LinkedIn om op de hoogte te blijven van onze activiteiten.