't Krulstaartje & Buitengewone Varkens slaan handen in één

‘t Krulstaartje en Buitengewone varkens gaan samenwerken. Hierdoor kan ons regeneratieve varkensvlees door heel Nederland besteld worden! Lees het verhaal hieronder.  

Logo Buitengewone Varkens

We hebben ontzettend leuk nieuws te melden! Het is laatste tijd wat stiller geweest op onze socials vanwege de gesprekken die hieraan vooraf zijn gehouden. Gedurende 2023 is het de bedoeling dat ’t Krulstaartje wordt geïntegreerd bij Buitengewone Varkens en dat ik (Cas) als extra vennoot samen met Josse en Stan aan de slag ga om Buitengewone Varkens naar een volgend niveau te tillen.

 

Buitengewone varkens stelde zich door de grote maatschappelijke druk op de varkenshouderij dezelfde vraag als wij: Wat is de varkenshouderij van de toekomst? Wij hebben daar sinds kort de nadruk gelegd op een volledige regeneratieve manier van werken: buiten, volledig transparant en met een positieve stoffenbalans. Ofwel meer stikstof en CO2 vastleggen dan je uitstoot. Wij vinden dat je varkensvlees moet kunnen blijven eten zonder dat daarbij de natuur wordt uitgeput. Varkensvlees hoort in een gezond en gevarieerd dieet. Het zit namelijk boordevol belangrijke nutriënten. Wij zorgen samen met jou voor een beter en volhoudbaar voedselsysteem dat de aarde niet uitput.

 

Regeneratieve landbouw is een relatief nieuwe manier van boeren. Regeneratieve landbouw gaat verder dan duurzaamheid en herstelt het bodemleven, de biodiversiteit en de waterhuishouding. Het heeft een enorme potentie omdat deze manier van boeren koolstof terug kan brengen in de bodem en ecosystemen kan herstellen. Wij gaan binnen Buitengewone Varkens zoveel mogelijk van de Buitengewone locaties regeneratief maken. Wij verplaatsen onze varkens op die locaties heel vaak en gunnen de bodem daarna minimaal 60 dagen rust voordat de varkens weer op dezelfde plek terecht komen. Dit zorgt voor een mulch laag op de bodem die meer watervasthoudend vermogen heeft en beter koolstoffen kan binden in de bodem. Daarnaast blijven door het vaker verplaatsen de weides groen en ontstaat er een grotere variatie aan kruiden en grassen. Dit zorgt weer voor meer biodiversiteit.

 

Op de website van Buitengewone Varkens kun je nu al vleespakketten kopen die volgens de principes van regeneratieve landbouw zijn geproduceerd. Het voordeel van deze samenwerking is dat ons vlees door heel Nederland verkrijgbaar is met uitzondering op de Waddeneilanden.

 

Kijk op www.buitengewonevarkens.nl/bestellen onder het kopje regeneratief varkensvlees. En zo geniet jij ook van varkensvlees dat in balans staat met de natuur!